esmaspäev, 13. september 2010

"Kalle Blomkvist ja Rasmus"

Kolmandad klassid lähevad 4.novembril teatrisse vaatama "Kalle Blomkvisti ja Rasmust." Etendus algab kell 11.00 ja pilet maksab 150.-
Arvatavasti läheme rongiga, kuid sellest juba siis, kui õige aeg lähemal.

Pisut infot sellest etendusest:

Autor ASTRID LINDGREN


Dramatiseerija ja lavastaja VAHUR KELLER

Kunstnik BRITT URBLA KELLER

Muusikaline kujundaja KAIRE VILGATS

Valguskujundajad RAOUL NAGELMAN ja RAINER FOGEL

Lavavõitluse seadja LAURA NÕLVAK

Tõlkija VLADIMIR BEEKMAN
Osades Martin Linna või Henri Kivi (külalistena), Kaidar Kivistik või Mart Müürisepp (Eesti Nuku- ja Noorsooteatri noortestuudio), Mattias Jürgens või Joosep Uus (Eesti Nuku- ja Noorsooteatri noortestuudio), Karin Rask, Anti Kobin, Riho Rosberg, Mihkel Tikerpalu, Andres Roosileht, Taavi Tõnisson

Eesti Nuku- ja Noorsooteatri ja Astrid Lindgreni teed ristuvad taas. 2010. aasta septembris saab lavaküpseks Kalle Blomkvisti ja Rasmuse seiklustest kõnelev lavastus, mis tõotab tulla sama helge, soe ja päikseline, nagu üks tõeline Lindgreni maailm olema peabki. Põnevust ja seiklusi täis lavastuse toob lavale sama meeskond, kes on ka eelmiste Lindgreni lavalugude taga. Lavastab Vahur Keller ja kunstnikutöö teeb Britt Urbla Keller („Bullerby lapsed“ ja „Bullerby jõulud“, 2007).
Vaata lavastuse reklaamklippi siit.
Kalle hoiab hinnalist ümbrikku käes. Ta põrnitseb seda austusega - see on ju väärt sada tuhat krooni! Jaa, õieti on selle väärtust raske rahas väljendada. Oo, milline võidurõõm, milline magus kuum, läbitungiv rahuldustunne!


Siis kuulevad nad midagi! Midagi õudset ja ohtlikku. Hiilivaid samme väljas verandal. Üks käsi vajutab alla ukselingi. Välisuks avaneb vaikselt.


Laualambi valgus langeb poiste kahvatuile nägudele. Nad põrnitsevad meeleheitel teineteise otsa, hirm ajab neil südant pööritama. Mõne sekundi pärast avaneb ka see uks, ja siis on kõik kadunud. Nad on justkui kaks rotti lõksus. Need, kes seisavad eeskojas, valvavad väljapääsu. Need, kes seisavad eeskojas, ei lase mööda kedagi, kellel on väärtuslik pruun ümbrik, mis maksab sada tuhat krooni.


«Ruttu, ruttu!» sosistab Kalle. «Trepist üles!»

 

Võõrsõnad

Kui vajad abi võõrsõnade selgitamisel, siis saad pisut abi siit:

http://public.keelevara.ee/login/

Õpi inglise keele tähestik pähe!

Siit saad abi inglise keele tähestiku päheõppimiseks. Laula julgelt kaasa!

http://www.youtube.com/watch?v=LtFXYvNIxws